Dela Detta

Skoterturer

Skoterturer

Rid ut på hästkrafter

Snöskotern är terrängfordonet som tar sig dit inget annat fordon når. Eller dit skidåkaren inte orkar.

Rid ut på hästkrafter

Snöskotern är terrängfordonet som tar sig dit inget annat fordon når. Eller dit skidåkaren inte orkar.

Foto: Markus Alatalo
Aktivitet
Skoterturer

Fjälltur på skoter – kort

Drömt om att färdas fram genom orörd fjällnatur på skoter? Känna farten kittla i magen och slås av naturens storhet? Då är detta aktiviteten för dig! Häng med på en upptäcktsfärd i Björklidens närområde på skoter.  Detta är en introduktion som lär dig grunderna i att köra skoter. Turen inleds med en introduktion till maskinen samt grunder i körningen så att du som gäst ska vara så bra förberedd som möjligt innan turen. Säkerhet är viktigt. Vi kör sedan på led bort från anläggningen innan vi susar fram över de vita vidderna, omgivna av den fantastiska
fjällnaturen. Vår guide kommer ta dig med till några av Björklidens smultronställen där fjällkänslan och frihetskänslan är fantastisk.

Boka ditt fartfyllda äventyr redan idag!

Mötesplats: Aktivitetskontoret

När: 9 februari – 13 maj, 2018
Kl. 10.30-13.00 Dagligen

Pris: 1250 kr per vuxen, 625 kr per barn (4-12 år) I priset ingår guide, snöskoter, varma kläder, fantastiska upplevelser och trevligt sällskap.

Tillägg: 690 kr, kör din egen skoter

Deltagare: min 4 vuxna, max 20 personer

Övrigt: Du behöver körkort eller mopedkort klas AM för att delta.

BOKA HÄR

Fjälltur på skoter – Lång

Drömt om att köra skoter i orörd fjällmiljö? Se stora vidder och ta dig till platser du annars inte kunnat ta dig till?  Färdas fram med skoter en hel dag och hänföras av vår vackra fjällvärld? Då är Fjälltur på skoter – Lång alternativet för dig!

Under Fjälltur på skoter lång får du uppleva lite mer, se ännu fler berg och möjligheten att njuta av vår fjällvärld lite längre än du får göra på vår korta tur. Turen inleds med en introduktion till maskinen samt grunder i körningen så att du som gäst ska vara så bra förberedd som möjligt innan turen. Säkerhet är viktigt för oss! Vi kör över fjällens orörda snöfält och tar oss upp till Sveriges högst belägna fjällstation – Låktatjåkko Fjällstation 1228 m.ö.h. Under turen upp kommer vi passera fin berg och otroliga fotoplatser. Vi kör på led för allas säkerhet. När vi slingrat oss upp för bergssidorna till  Låktatjåkko Fjällstation tar vi en paus och  värmer oss inne på stationen. Under stoppet  kommer det finns möjlighet att köpa fika, lunch eller varför inte testa den  berömda  ”Låktavåfflan”? När magarna är mätta, fingrarna varma och skotersuget på topp ger vi oss ut på fjället igen. Vi fortsätter turen längre in bland orörda fjäll och vild natur. Slingrar oss fram genom dalar och längs höga berg. Efter flera timmars körning parkerar vi åter skotrarna i Björkliden och möter varandras leenden efter ett fartfyllt och storslaget äventyr i fjällen.

Boka ditt fartfyllda äventyr redan idag!

Mötesplats: Aktivitetskontoret

När: 9 februari – 13 maj, 2018
Kl. 10.30-14.30 onsdag

Pris: 1500 kr per vuxen, 750 kr per barn (4-12 år) I priset ingår guide, snöskoter, varma kläder, fantastiska upplevelser och trevligt sällskap

Tillägg: 750 kr, kör din egen skoter.

Deltagare: min 4 vuxna, max 20 personer

 

BOKA HÄR