Northern Lights Experience

Vandra på snöskor tillsammans med norrskensguide till Björklidens lavvu, ca 1,5 km från hotellet. Helt avskilda från allt artificiellt ljus med bra uppsikt över nästan hela himlavalvet spanar vi efter det magiska norrskenet. Inne i kåtan tänder vi en värmande eld och fikar medan guiden berättar mer om norrskenet och området vi befinner oss i.

När: 8 december, 2017 – 24 mars, 2018
Kl. 20.30-23.00 tisdag & lördag

Pris: 895 kr per vuxen, 445 kr per barn.
I priset ingår snöskor, varm dryck, fika och guide

Deltagare: max 12 personer. Rekommenderad minimiålder är 7 år.

Aurora Village

Det här är en annorlunda form av övernattning uppe i fjällen, en kort promenad från Hotell Fjället. Med vacker utsikt över det vidsträckta landskapet finns tre små arkar som traditionellt används som portabla isfiskestugor. Arkarna har omvandlats till mysiga små stugor för övernattning med stora möjligheter till norrskensspaning, långt bort från störande artificiellt ljus och med närhet till naturen.

Din auroraguide kör dig till Aurora Village med skoter. Väl framme kommer guiden lära er om hur er övernattning skall gå till och ge lite tips inför natten. Därefter väntar en kväll utomhus med mys på renskinn vid en sprakande varm brasa i hopp om att få syn på det fantastiska norrskenet, innan det är dags att krypa ner i en mysig sovsäck i en av arkarna. På morgonen levereras frukost innan skotertaxi går tillbaka mot Hotell Fjället.

När: 8 december, 2017 – 30 mars, 2018
Tisdag & fredag
Check-in från kl. 19.00 och check-out kl. 10.00 följande dag

Antal: det finns totalt tre arkar med plats för två personer i varje ark.

Pris: 1990 kr per natt för två personer i arken, 990 kr per natt för en person i arken.
I priser ingår varma kläder (overall, handskar och skor), skotertransport upp och ner till Aurora Village, boende i ark, norrskensguidning, snacks på kvällen och frukost.

Utbytesnatt

Vid boende minst tre nätter på Hotell Fjället eller i stugbyn Kåppas kan man till reducerat pris byta ut en av övernattningarna mot en natt i Aurora Village. Man behåller självklart sitt boende på hotellet/stugbyn.

Pris utbytesnatt: 1490 kr per natt för två personer i arken, 890 kr per natt för en person i arken.

Aurora Sky Station

Night visit på Aurora Sky Station

Besök Aurora Sky Station i Abisko nationalpark som är en av de bästa platserna i världen när det gäller att betrakta norrsken. Med transferbuss tar ni er till Abisko för en vacker färd med linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja. Under kvällen får ni lära er mer om norrskenet.

När: 8 december 2017 – 24 mars 2018
kl. 20.20 – 01.00 dagligen

Pris: 1095 kr per person. Barn betalar samma pris som vuxen.
I priset ingår transfer till och från Abisko, varma kläder (overall & skor), norrskensguidning och färd med linbanan.

Info: om Aurora Sky Station är stängt pga dåligt väder så ersätts Night visit av ersättningsaktivitet på STF Abisko Turiststation.

Exclusive dinner på Aurora Sky Station

Med transferbuss tar ni er till Abisko för en vacker färd med linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja. Där väntar en fyrarättersmiddag inspirerad av det norrländska köket. Under kvällen får ni lära er mer om norrskenet.

När: 8 december 2017 – 24 mars 2018
kl. 17.00 – 01.00 dagligen

Pris: 2295 kr per person. Barn betalar samma pris som vuxen.
I priset ingår transfer till och från Abisko, middag, norrskensguidning, färd med linbanan, varma kläder (overall & skor).

Info: vid kl. 21.00 öppnar linbanan för andra gäster som kommer på aktiviteten Night visit. Om Aurora Sky Station är stängt pga dåligt väder så ersätts Exclusive dinner av ersättningsaktivitet på STF Abisko Turiststation.

Norrskenstur med Lights Over Lapland

Nightly Aurora photo tour

Följ med en av Lights Over Laplands professionella fotografer för en unik möjlighet att se och fotografera norrsken i den orörda vildmarken kring Abisko. Din guide kommer att förse dig med en kamera och objektiv med hög kvalité och snabbt lära dig de kunskaper som du behöver för att hitta och fotografera den magiska norrskenet. Även om du aldrig har använt en kamera innan har du en mycket stor chans att komma hem med vackra aurora fotografier och minnen som varar livet ut!

När: 8 december 2017 – 24 mars 2018
kl. 19.00 – 23.30 dagligen

Pris: 1520 kr per person, 1320 kr per barn (10-15 år)
I priset ingår transfer från Björkliden till Abisko, kamera, stativ, ryggsäck, varm dryck, overall (S-XXL) & guide.

Tillval: uppgradering av objektiv 250 kr.
I priset ingår inte SD-minneskort till kameran, ta med eget (minimum 1GB) eller köp på plats 8GB 250 kr.

Deltagare: max 10 personer. Små grupper med max tio deltagare garanterar en mycket personlig och gedigen erfarenhet.

Norrskensspaning på egen hand

Aurora View Point

En bit upp på fjället, ca 10 minuters promenad från Hotell Fjället ligger Aurora View Point, belägen på en platå som är perfekt för norrskensspaning. Känns det lite kyligt när ni står ute och spanar är ni välkomna in och värma er i vår varma mysiga Aurora View Point.