Dela Detta

Barnens skidskola

Barnens skidskola

Barnens skidskola

Ju mer barnen kan desto roligare blir det att åka skidor. I skidskolan blandas lek och skratt med teknik och skidåkning.

Barnens skidskola

Ju mer barnen kan desto roligare blir det att åka skidor. I skidskolan blandas lek och skratt med teknik och skidåkning.

Foto: Markus Alatalo
Skidlektion
Barnens skidskola

Våra duktiga skidlärare hjälper era barn att utveckla sin skidåkning i den takt som passar dem. Barnen delas in i olika grupper efter ålder och nivå.
Skidskolan pågår i tre dagar.

När: 9 februari – 13 maj
måndag – onsdag eller fredag – söndag

Tid:
Snögubbe kl. 09.00 – 10.00
Snöstjärna kl. 09.00 – 10.00
Smygare kl. 10.15 – 11.45
Glidare kl. 10.15 – 11.45
Fräsare kl. 12.45 – 14.15

*Vi förbehåller oss rätten att slå ihop grupper vid lågt deltagarantal.

GrupperPris/barnDeltagare
Snögubbe & Snöstjärna – 3 dagar525 kr2 st *
Smygare, Glidare & Fräsare – 3 dagar
695 kr2 st *

 

    Barn 4-6 år

  • SNÖGUBBE* Nybörjare, har aldrig åkt skidor. Här lär man sig hantera utrustningen, bromsa, stanna och svänga i plog i mycket lätta backar. Kursen innehåller mycket lek och skoj.
  • SNÖSTJÄRNA** Förkunskap: kan stanna och svänga med plog samt åka knapplift själv. Snöstjärnorna åker i lite brantare backar och liftar. Kursen innehåller fortfarande mycket lek.

    Barn 7-11 år

  • SMYGARE* Nybörjare, har aldrig åkt skidor. Vi åker i lättare backar, lär oss ploga och åka knapplift. Start, stopp och säkerhet i backen finns också med i kursen.
  • GLIDARE** Förkunskap: kan stanna och svänga med plog samt åka knapplift själva. Större delen av skidsystemet utforskas, vi tränar på att åka ankarlift och finslipar plogtekniken så att vi säkrare tar oss fram i backen.
  • FRÄSARE*** Förkunskap: åker med parallella skidor i bra fart och kan åka ankarlift själv. Vi åker i alla backar och putsar tekniken, fullt ös även utanför pisten! Sista steget i barnskidskolan.