BAMM vänner

Under denna del kommer ni få möta nya och gamla deltagare på BAMM. Kunna läsa om deras förberedelser och ta del av tips och tricks. Hur var/är deras förberedelser? Vad gick bra och vad kunde de ha gjort bättre? Möt våra vänner!


Läs intervjuer med andra BAMM vänner


 

3

Karin Törnbom och Emma Eliasson – del II (lägesrapport)

“Karin och Emma är två tjejer som deltagit i BAMM flera gånger och vet vad som krävs. De anser sig vara två helt “vanliga” tjejer som älskar naturen och häftiga utmaningar. Vi som mött dessa härliga tjejer vet att ett hjärtligt skratt och stort leende är deras kännetecken. I år vill de testa sina gränsen ännu mer och har med skräckblandad förtjusning anmält sig i BAMM 70. Det har nu gått en tid sedan senaste intervjun och vi följer nu upp tjejerna för att få senaste status”

 

Hur går det med träningen?

Jo men det rullar på. Karin har varit på träningsläger på Kreta och sprungit massor i härlig terräng. Emma har satsat på topptursskidåkning i Lyngen och samlat många höjdmeter. Nu har även mtb-säsongen kommit igång så konditionsträningen får definitivt hjälp därifrån också.

Karin har sprungit ecotrail och Emma har sprungit vårruset så vi har fått känna på tävlingsmomentet lite grand. Framöver blir det en tvådagars på Sörmlandsleden för Emma, det blir ett bra genrep för att springa länge med packningen.

4

Är det något speciellt ni fokuserar på?

Vi försöker variera oss, intervaller, långa långsamma pass, ja generellt att hålla igång löpningen. Men vi borde fokusera på höjdmetrar och att repetera orientering men så långt har vi inte kommit ännu.

Stött på något problem? Tex värk i vader, hälsenor?

Några gamla skador har gett sig till känna. Baksida lår är alltid lite känsligt men har stor tro på att yoga/stretch och specifik baksidalår-styrketräning ska fixa det. Det ska absolut inte vara något som stoppar oss.

Ändrat er?

Inte ännu i all fall!  Men vi har insett att det inte är så många veckor kvar att få in de där långpassen och backträningen på. Dags att lägga i en extra växel…

Köpt någon ny produkt för tävlingen?

Emma har köpt nya skor – jättefula men jättesköna orienteringsskor. Sedan har vi börjat fundera på det här med tältet, vi skulle kunna optimera ytterligare så vi kommer under kilot. I övrigt är vi ganska set – tror vi. Våra väskor kommer aldrig att vara tävlingens lättaste, det har vi accepterat. Vi är alldeles för rädda för att frysa under natten för att det ska vara möjligt.

5

Hur tänker ni göra kring energi under tävlingen?

Vi kör på säkra kort så som sportdryck, bars och någon gel fast vi tänker att vi även behöver lägga till något som inte bara smakar geggigt socker men ändå ger mycket energi. Här tar vi gärna emot tips! Något rökt? Något helt otippat som funkar?  Tidigare tävlingar har vi haft två portioner frystorkat per person att äta efter tävlingen dag ett men i år måste vi nog sprida ut matintaget också under tävlingen. Dessutom kommer vår förmodade sena ankomst till nattlägret göra att vi inte får i oss dubbla måltider där. Ja även har kan vi behöva strategiska tips J

1 2 6 7