/
SCROLL

Information kring åtgärder tagna för att skapa en trygg och trevlig vistelse kring våra resorts.

Vad gör ni för att minska smittspridning?

Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi har utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, nyckelkort, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag. Runt om på våra verksamheter har vi stående handsprit dispenser som vi gärna ser och uppmanar våra gäster, partners och medarbetare att använda kontinuerligt.

För att undvika trängsel ser vi vänligen att en person per sällskap köar till våra receptioner och butiker. Vi har satt upp tydliga skyltar och markeringar som påminner oss alla om att hålla avstånd.

Vi lyssnar naturligtvis på direktiv kring bar- och matservering. Vi är också noga med rekommenderat mellanrum när vi dukar.

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Och så även för oss som jobbar här. Minsta symtom så är det hemgång. För dig och oss.

Vad kan era gäster och medarbetare göra aktivt på plats?

Handsprit finns tillgängligt i alla våra miljöer och rekommenderas att användas regelbundet av såväl medarbetare som av gäster.

Allmänna råd?

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.

 • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
 • Undvik att hälsa genom att ta i hand.
 • Undvik större folksamlingar.
 • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar sjukdomssymptom.
 • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk.
 • Håll avstånd till andra gäster

Tillsammans kan vi se till att behålla en säker miljö som vi alla kan fortsätta njuta av.

Restauranger

Även, och kanske särskilt i dessa tider, så behöver vi alla få i oss bra mat. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens senaste föreskrifter gällande att säkerställa att våra gäster kan hålla avstånd mellan varandra. Med det sagt, så förstår vi om du känner en viss oro över att äta ute. Vi har tagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning, och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av ditt besök hos oss.

Vad betyder det i praktiken?

 • Vi har menyer som QR-koder så att du enkelt kan läsa dessa i din egen telefon och inte behöva ta i några tryckta menyer.
 • Vi har minskat antalet bord i våra restauranger, både inomhus och på uteserveringarna. Det innebär att det blir lite luftigare! Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och när du gör din entré till våra restauranger instruerar vi dig hur vi vill att du agerar.
 • Maxantal på restauranger är 4 personer i samma sällskap.
 • Vi serverar endast mat vid bordet enligt Folkhälsomyndighetens direktiv, för att begränsa antalet gäster i vissa områden och därmed också minska risk för smittspridning.
 • Våra utökade rutiner för städning av offentliga utrymmen innefattar självklart också alla ytor på vår restaurang.

Ni får ju inte servera alkohol efter klockan 20:00, hur fungerar det?
I våra restauranger så serverar vi fram till kl:20:00 och lokalen skall tömmas i sin helhet till klockan 20:30.

Take-away?
Självklart! Vi erbjuder också en härlig take-away som hämtas upp i vår lobbybar.

Afterski och nattklubb aktivitet

Vi har sedan skidsäsongen 2020 avstyrt att planera varken Afterski & nattklubb på våra anläggningar. Likaså under skidsäsongen 2021, även om det skulle bli ändringar på restriktionerna. Vårt resonemang är att gästens trygghet går före festligheterna.

Relaxen Spa och sauna

Vi har begränsat gäster till ett maxantal som upprätthålls via vår spavärd och vi påminner även alla våra gäster att givetvis duscha före och efter bad.

Under säsongen 2021 så kommer inga behandlingar eller gruppträningar att erbjudas.

Sportshop / Butiker

I våra butiker tar vi en ett begränsat antal personer tydligt markerat utvändigt för att på ett snabbt och säkert sätt kan tillgodose våra gästers behov.
 

Skidsystem

Vi följer Folkhälsomyndighetens och SLAOs direktiv kring distansering i köer för att säkerställa en trygg och njutbar upplevelse gentemot våra gäster och personal i våra skidbackar.

Publika gym och saunas

Under skidsäsongen 2021 och under nuvarande rekommendationer så kommer våra allmänna gym och saunas vara stängda i samtliga av våra anläggningar.

”Undantaget är Relaxen Spa och sauna var antalet gäster kontrolleras av vår spa värd och hela avdelningen är begränsad till 20 personer”

Camping / Vandrarhem / Gammelgården

För boenden med delade utrymmen likt Gammelgården i Björkliden har vi  utökat samtliga desinfektions/städ rutiner i de allmänna utrymmena.

 • Antal boendegäster är begränsat säsongen 2021 .
 • Vi förtydligar  igen att vikten av att hålla avstånd och visa ett gott samspel i delade utrymmen.
 • Vår rekommendation är till våra gäster att i första hand boka ett privat boende 

 

Transfer Björkliden – Riksgränsen

Vi kommer vinter säsongen 2021 erbjuda en transfer mellan Björkliden och Riksgränsen.
Under rådande omständigheter så kommer antal platser vara begränsade till hälften för säkerhetsställa så trygg transport möjligen.
Platser förbokas inte utan man kliver på i mån av tillgänglighet. Vi rekommenderar att våra gäster använder munskydd.

 

Låktatjåkko Fjällstation

För säsongen 2021 har vi begränsat antal boende gäster till hälften av vår normala kapacitet för att skapa en trygg och säker miljö.
Vänligen notera att vår möjlighet att ta emot dagsbesökare som kan befinna på Låktattjåkko är kraftigt reducerat och vi ber om förståelse kring detta.

 

Vad ska en gäst göra om dom uppvisar symptom.

· Stanna i boendet
· Informera receptionen
· Kontakta 1177

Vid behov av förlängd vistelse kontakta vår bokningsavdelning.

Vi ser fram emot att på ett tryggt sätt välkomna våra gäster säsongen 2021.