Driftchef till Lapland Resorts AB

Vi söker dig som med stort eget ansvar vill leda och utveckla Lapland Resorts AB.

Lapland Resorts driver fjällanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen. Björkliden med sin storslagna natur är början på riktiga fjälläventyr för hela familjen. Här är vår ambition att hålla anläggningen öppen stora delar av året och vi erbjuder våra gäster säsongsanpassade upplevelser. Riksgränsen erbjuder gränslös skidåkning i kombination med en riktigt härlig hotellupplevelse, skidområdet har förutom pister en mängd lättillgänglig offpiståkning. Här är anläggningen i full drift från februari till maj men öppnar också för specifika event.

Björkliden och Riksgränsen är två separata skidområden. I Björkliden finns utöver hotellet en stugby med 83 stugor, en camping och vandrarhemmet Gammelgården. I Riksgränsen är hotellet utrustat med en stor konferensanläggning och en SPA avdelning. Här finns hotellrum i olika standard och ett lägenhetshotell. I direkt anslutning finns även vårt mindre med hotell, Hotell Meteorologen, där förutsättningarna för skräddarsydda och exklusiva paketlösningar för gästen är oändliga. Mitt ute på fjället, 9 km från Björkliden, finns Låktatjåkko. Vår tredje destination som erbjuder boende, enklare lunchservering för alla besökare och middag för övernattande gäster.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för driftchefen är varierade och utmanande. Då verksamheten är komplex med alla delar i egen regi, allt från restauranger och hotelldrift till fastigheter och skidområden med liftanläggningar så är det ett stort pussel som skall läggas årligen. Driftchefen har till sin hjälp nio direkt underställda medarbetare i ledningsgruppen.

Det övergripande ansvaret för verksamheten ligger hos driftchefen. Vilket innebär upprättade och uppföljning av verksamhetsstrategier och mål. Budget ansvar och resultatrapportering till ägaren.

Din profil

Vi söker dig som bättre än någon annan sökande möter de kvalifikationer som tjänsten kräver, med mycket goda kunskaper om och erfarenhet av att driva en turistverksamhet med hotell och alla aktiviteter det medför. Du arbetar med ett gästfokus och en vilja att ge bra serviceupplevelser.

Du ska tidigare ha arbetat i en företagsledande befattning, gärna inom en etablerad hotellverksamhet och har därmed värdefull erfarenhet av ledarskap och branschen. Du har den fingertoppskänsla som behövs för att styra och leda dina närmaste medarbetare så uppsatta mål kan nås och avdelningarnas uppdrag synkroniserar. Du är bra på att skapa goda förutsättningar för dina ledare så medarbetarna kan växa av utmaningarna i arbete. Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare med starkt affärsmässigt driv. Med ett kommersiellt tänk är du van vid att skapa försäljningsstrategier, se intäktsmöjligheter och kan omvandla utbud till attraktiva erbjudanden, har en känsla för att göra bra affärer.

Det krävs att du är operativt närvarande i den dagliga driften med lyhördhet, tydlighet och ett öppet samarbete. Allt för att hålla ihop avdelningarnas arbete, nå företagets uppsatta mål och i slutänden tillgodose gästernas förväntningar och önskemål.

Du har gedigna erfarenhet av arbete med ekonomisk uppföljning, med ett resultat-, försäljnings- och kostnadsansvar.

Krav för befattningen:

  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Tidigare arbetat i företagsledande befattning

Det kommer att erbjudas en omfattande introduktion av företaget och verksamheten i överenskommelse med nuvarande driftchef som under en period kan kvarstå i företaget.

Vill du bo och leva i Björkliden, i de nordligaste delarna av den svenska fjällvärlden så får du absolut inte missa den här chansen. Välkommen in med en ansökan!

 

Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar provanställning

Omfattning: Heltid

Ort: Björkliden

Boende: Tillhandahålls av Lapland Resorts

Sista ansökningsdag: 2018-12-02

Kontaktperson: Driftchef Rita Wallberg, rita.wallberg@laplandresorts.se. Personalchef Susanna Lundhamn Jokinen, 0980-64132, susanna.lundhamnjokinen@laplandresorts.se

SKICKA IN ANSÖKAN HÄR