Fastighetschef till Björkliden Fjällby AB

Vi söker dig som med stort eget ansvar vill leda och utveckla arbetet med fastighetsskötsel och underhåll i Björkliden och Riksgränsen

Björkliden Fjällby AB äger fjällanläggningarna med kringliggande servicebyggnader och bostäder i Björkliden och Riksgränsen. Björkliden med sin storslagna natur är början på riktiga fjälläventyr för hela familjen. Här är vår ambition att hålla anläggningen öppen stora delar av året och vi erbjuder våra gäster säsongsanpassade upplevelser. Riksgränsen erbjuder gränslös skidåkning i kombination med en riktigt härlig hotellupplevelse, skidområdet har förutom pister en mängd lättillgänglig offpiståkning. Här är anläggningen i full drift från februari till maj men öppnar också för specifika event.

Björkliden och Riksgränsen är två separata skidområden vars drift drivs av dotterbolaget Lapland Resorts AB. I Björkliden finns utöver hotellet en stugby med 83 stugor, en camping och vandrarhemmet Gammelgården. I Riksgränsen är hotellet utrustat med en stor konferensanläggning och en SPA avdelning. Här finns hotellrum i olika standard och ett lägenhetshotell. I direkt anslutning finns även vårt mindre med hotell, Hotell Meteorologen, där förutsättningarna för skräddarsydda och exklusiva paketlösningar för gästen är oändliga. Mitt ute på fjället, 9 km från Björkliden, finns fjällstationen Låktatjåkko.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för fastighetschefen är varierade och utmanande. Då verksamheten som Lapland Resorts bedriver på anläggningen är komplex med allt från restauranger och hotelldrift till skidområden med liftanläggningar och personalboenden så är det stora variationer i det fastighetsbestånd som ska förvaltas. Fastighetschefen arbetar nära ledningen för Lapland Resorts men är direkt underställd Björkliden Fjällby ABs styrelseordförande.

Det övergripande ansvaret för fastighetsbolaget ligger hos fastighetschefen, vilket innebär upprättade och uppföljning av underhållsplaner, nybyggnationer, budgetansvar, inköp samt avtalsförhandlingar med nya och befintliga leverantörer. Fastighetsavdelningen består, utöver fastighetschefen, av 2-6 fastighetsskötare beroende på säsong. Fastighetschefen jobbar även operativt med avhjälpande underhåll.

Du kommer arbeta parallellt med nuvarande fastighetschef med målsättning att ta över uppdraget i och med nuvarande befattningshavares pensionering under 2021.

Din profil

Vi söker dig som bättre än någon annan sökande möter de kvalifikationer som tjänsten kräver, med mycket goda kunskaper om och erfarenhet från fastighetsbranschen. Du ska tidigare ha arbetat med förvaltning och utveckling av fastighetsbestånd och vet vad som krävs gällande egenkontroll och myndighetskrav. Du har erfarenhet av projektledning för fastighetsunderhåll och det är en fördel om du har elbehörighet.

Du är en ledare som har den fingertoppskänsla som behövs för att styra och leda dina närmaste medarbetare så ni tillsammans kan nå era mål och fastighetsavdelningens uppdrag synkroniserar med behovet från driftbolaget. Du är bra på att skapa goda förutsättningar så dina medarbetar kan växa av utmaningarna i arbete. Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare som blir en trygghet för ditt team.

Det krävs att du är operativt närvarande i den dagliga verksamheten med lyhördhet, tydlighet och ett öppet samarbete. Allt för att på bästa sätt kunna tillmötesgå till de övriga avdelningarnas behov vilka förmedlar gästernas förväntningar.

 

Vill du bo och leva i Björkliden, i de nordligaste delarna av den svenska fjällvärlden så får du absolut inte missa den här chansen. Välkommen in med en ansökan!

 

Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar provanställning

Omfattning: Heltid

Ort: Björkliden, vi tillhandahåller personalboende

Sista ansökningsdag: 2020-01-26

Kontaktperson: Nuvarande befattningsinnehavare Michael Wallberg, michael.wallberg@laplandresorts.se

 

SKICKA IN DIN ANSÖKAR HÄR !