Food & Beverage Manager till Lapland Resorts AB

Välkommen att välkomna! Vi söker dig som tillsammans med oss vill anstränga dig lite extra för att skapa en härlig upplevelse för våra gäster i det vackra och storslagna området runt Björkliden och Riksgränsen. Vår målsättning är att våra gäster alltid ska vilja komma tillbaka till oss. Vi har en övergripande värdegrund med tre för oss viktiga punkter som du måste ställa upp på:

1) Vi sätter gästen främst

2) Vi arbetar tillsammans som en glad familj

3) Vi värnar om området vi verkar i
Ställer du upp på det – ja då passar du hos oss!

Lapland Resorts är det driftsbolag som driver fjällanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen. Björkliden med sin storslagna natur är början på riktiga fjälläventyr för hela familjen. Riksgränsen har Sveriges bästa förutsättningar för freeride och gränslös skidåkning i kombination med en riktigt härlig hotellupplevelse.

Nu söker vi dig som med stort eget ansvar vill leda och utveckla Lapland Resorts hotellrestauranger, restauranger, barer och lunchserveringar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierade och utmanande med höga förväntningar från våra gäster. Våra restauranger ska kännetecknas av hög kvalité och mycket god service, så våra gäster kan känna sig professionellt bemötta i en familjär atmosfär. F&B Managern har helhetsansvaret för verksamheten som består av hotellrestauranger, restauranger i anslutning till skidområdena, lobbybarer och nattklubbar. Med ansvaret följer strategisk planering av menyer och utbud, avtal med leverantörer och bemanning, planeras mellan säsongerna så allt är körklart och kan rulla på under de intensiva vintermånaderna.

Under högsäsong handlar arbetet till stor del om arbetsledning och schemaläggning med hjälp av köks- restaurang- och barchefer. Arbete kräver då också stort fokus på daglig uppföljning för att under pågående drift kunna skruva till det där det behövs för att bibehålla hög kvalitet och uppnå goda resultat.

F&B Managern är en representant i ledningsgruppen och rapporterar till Driftchefen för Lapland Resorts AB.

Din profil

Vi söker dig som bättre än någon annan sökande möter de kvalifikationer som tjänsten kräver, med mycket goda kunskaper om och erfarenhet av restaurangverksamhet. Du ska ha jobbat i ett restaurangkök i minst 10 år och har ett genuint intresse och en passion för mat och dryck. Du jobbar troligen redan i en ledande befattning på en etablerad restaurang och har därmed värdefull erfarenhet av ledarskap, du har den fingertoppskänslan som behövs för att utveckla och leda dina närmaste medarbetare till att bli en självgående arbetsgrupp.

Restaurangerna är en av verksamhetens hörnstenar varför det från dig kommer krävas ett öppet samarbete och en ödmjukhet mot övriga avdelningarna för att kunna tillgodose gästernas förväntningar och önskemål, ge gästen en god helhetsupplevelse av sin vistelse. Är du lyhörd, taktisk och idérik kommer du passa in i rollen.

Du måste ha erfarenhet av arbete med ekonomisk uppföljning, med ett resultat-, försäljnings- och kostnadsansvar.Krav för befattningen:

  • Relevant utbildning inom området F&B
  • Tidigare arbetat som köksmästare, F&B, restaurangchef eller liknande.
  • Minst 10års erfarenhet från restaurangbranschen
  • Varav 5års arbete i en ledande befattning

Meriterande:

  • Sommelierutbildning

Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar provanställning

Omfattning: Heltid

Ort: Björkliden eller Riksgränsen

Boende: Tillhandahålls av Lapland Resorts

Sista ansökningsdag: 2018-09-23

Kontaktperson: Driftchef Rita Wallberg, rita.wallberg@laplandresorts.se, 0980-641 64 eller nuvarande befattningshavare Espen Traeldal, espen.traldal@laplandresorts.se, 0980-641 69

Varmt välkommen med din ansökan!

SKICKA IN DIN ANSÖKAN HÄR