Uppdatering den 29/03 – 16:55

Kära gäster.

“VÄNLIGEN KOM IHÅG!”

  • Håll avstånd! (Smittan sprids genom närhet och fysisk kontakt).
  • Tvätta händerna ofta och noga med varmt vatten och tvål. Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.”

Om Du som gäst hos oss får symtom på sjukdom ska Du och Ditt resesällskap omgående sätta Er i karantän, i enlighet med våra myndigheters beslut. Viktigt att Du meddelar receptionen om så sker. Receptionen kommer informera vår läkare på anläggningen samt tillse att mat mm levereras till Ert boende hos oss.

Kontakta sjukvården på 1177 för rådgivning. Om Du från 1177 får rådet att Du bör testas för Covid-19 ska Du omgående kontakta receptionen. Receptionen informerar vår läkare som därefter hanterar hur detta ska utföras på bästa sätt. Vänligen notera att transport till provtagning kan dröja om Du ej har egen bil. För person med sjukdomssymptom är endast egen bil eller ambulans möjliga som transport. Det finns få ambulanser i regionen, varför dröjsmål kan komma att uppstå.

Vi är glada att bekräfta att våra anläggningar och backar fortsatt är öppna och att vi fortfarande har rum, stugor och lägenheter tillgängliga för bokningar under de kommande månaderna. Vårt läge i Kiruna fjällen ger en exceptionell mängd snö på våra två anläggningar och våra pist experter arbetar dag och natt för att göra dem så vackra som möjligt.

Under dessa osäkra tider har vårt engagemang och vårt ansvar gentemot er aldrig varit starkare när vi möter Covid-19-pandemin. Vi övervakar kontinuerligt de ständigt förändrade omständigheterna som ger upphov till coronavirus och gör vårt yttersta för att hålla er, våra anställda och våra anläggningar säkra.

Vår hotellpersonal har utbildats och våra anläggningsläkare är tillgängliga för att hantera alla situationer. Vi har förstärkt våra förebyggande och sanitära åtgärder och har processer på plats vid karantänkrav. Vi följer rekommendationerna från de svenska myndigheterna.

Det vi gör för att göra din vistelse hos oss säkrare och trevligare är till exempel:

  • Afterski är stängt i båda anläggningar
  • Anpassade lunch- och middagstjänster
  • Take away menyer finns på båda våra anläggningar.
  • Extra städrutiner har implementerats tillsammans med städ och lokalvård.
  • Tillhandahålla busstransporter mellan våra två skidorter
  • Läkare finns på plats
  • Fortsatt ge dig den bästa skidupplevelsen.
  • Sport- och matbutiker är öppna

För alla bokningsrelaterade frågor gäller vår vanliga avbokningsregler.

Välkommen till Lapland Resorts