Intervju med Elton (8 år) och Andreas Simons. Tävlingens yngsta deltagare!

 

Möt av en Haglöfs BAMM 2018 stora hjältar – Elton och hans pappa Andreas. Elton var i särklass tävlingens yngsta deltagare. Han genomförde inte bara tävlingen på ett fint sätt utan han gjorde det även  med bravur och slog många mycket äldre deltagare. Allt detta med ett stort leende på läpparna och härlig energi. Underbart! Killarna ställde upp i den nya klassen BAMM2018. En tävling utan obligatorisk övernattning och där deltagarna sprang efter snitslad bana. Se en kort intervju med hjältarna.

Är det första gången ni är i Riksgränsen/Björkliden?
Elton:
Min första fjällvandring gjorde jag här när jag var 5 år. Då gick vi från Björkliden till Låktastugan och upp för berget bredvid Låktastugan. I Björkliden åkte jag också min första snowboardtävling, Black Bear Open. Jag blev årets rookie!

Andreas:
Jag har varit med på samma äventyr som Elton men även sprungit BAMM några gånger. Jag har även sprungit här några gånger på egen hand med kompisar.

Hur gammal är Elton?
8 år

Hur tuff var banan?
Elton:
TUFF! Speciellt ”norgebacken” (backen när det börjar gå uppför på baksidan av Nordals)

Andreas:
Ska erkänna att ”norgebacken” kändes i benen. Tur man har en liten med sig, då är det som ok att gå i dom tuffaste backarna.

Hur har ni tränat inför?
Elton:
På sommaren tränar jag fotboll 2 gånger i veckan. Jag och pappa brukar cykla, spela tennis och springa ibland. På vintern spelar jag hockey och åker längdskidor.

Andreas:
Jag försöker konditionsträna ca 4 gånger i veckan. På sommaren blir det mestadels löpning men även mtb, landsvägcykel och inlines. På vintern är det mest längdskidor men även en del löpning. Sen får det bli nått styrkepass på det.

Får vi se er på startlinjen nästa år?
Elton: JA!

Andreas: Vi har in riktigt bestämt vilka nästa års utmaningar blir än. Men det är verkligen fint runt Riksgränsen och älskar BAMM. Så vi kommer tillbaka förr eller senare!

Tack för ett jätte fint arrangemang!