bamm2

Markus och Patrik Lindgårdh,

“Markus och Patrik deltog för först gången i BAMM 2017. De deltog då  i BAMM 70. De gjorde en fantastisk insats och slutade på en hedervärd andra plats. I år kommer de glada bröderna tillbaka. Om de får stiga överst på pallen i år återstår att se men träningen är i full gång och vi önskar dem lycka till!”

Hur kom det sig att ni anmälde er till BAMM 2017?

Vi har lite som tradition att vi springer något lopp tillsammans varje år och ville ha en ny utmaning. Då vi gillar fjällen och sprungit fjällmaraton flera gånger kändes BAMM som ett naturligt steg mot en tuffare utmaning.

Hur såg era förberedelser ut?

Backträning så gott det går i Göteborg och Falun. Vi körde även ett gemensamt långpass i Sälen för att testa packning och energiintag.

Hur tänkte ni kring packningen?

Vi vill ha så lätta grejer som möjligt men till rimligt pris. Komfort mellan loppen var viktigt så vi hade ett relativt tungt tält (1,2kg) med gott om plats för 2 personer.

Något ni skulle ha gjort annorlunda inför loppet?

Vi var något naiva gällande navigeringen, vi båda har bakgrund inom orientering men underskattade svårigheten i att navigera i fjällmiljö.

Hur upplevde ni BAMM 2017? Stämning, bana, väder?

Stämning var grym! Det kändes inte som en tävling utan mer som ett gemensamt långpass (förutom sista delen då det blev 4 km”spurtstrid” om 2:a platsen )
Vädermässigt lyckades vi nog pricka in sommarens finaste dagar i Riksgränsen med dåligt väder både veckan innan och veckan efter tävlingen. Det var skönt att kunna ha regnkläderna långt ner i packningen under premiäråret.
Banan var jättefin och innehöll mer obanat än förväntat. Den hade även en del branta partier som gjorde att det pirrade lite i magen på oss som tycker det är lite läskigt med höjder.

Vad lärde ni er under/av tävlingen?

Att man orkar mer än man tror. När vi kom i mål dag 1 var vi rejält trötta och hade svårt att se oss göra samma sak dagen efter. Dag 2 gick dock kanon och det kändes mycket bättre/lättare än väntat, man kan som sagt mer än man tror…

Råd till andra som funderar på att vara med?

Träna backe och spring med packning mycket så att det blir en vana. Prova gärna att springa med ryggsäcken i lite knixig terräng, den måste kunna kännas som en del av dig.

Vad är målen 2018?

Placeringsmål är lite lurigt då det beror på motståndet som kommer men en top 3 placering hade varit kul såklart. Annars är målet att vara såpass tränade att vi kan njuta av omgivningen och springa ett bra lopp utan några onödiga bommar.

Vi vet att ni tävlar i både orientering och löpning och har varit med om mycket olika arrangemang. Hur rankar ni BAMM 70 klassen? Hur tufft är det? 1-10

Att springa BAMM skiljer sig ganska mycket mot t.ex en fjällmaraton då intensiteten blir lägre. Samtidigt måste man hela tiden orka fokusera på orienteringen vilket tar sin beskärda del av energin. Att hålla sig fräsch i skallen efter 5 timmars löpning är en större utmaning än man kan tro. Totalt sett tycker vi tävlingen var tuffare än vi trott och kanske även vad vi förväntat oss och skulle ranka BAMM70 som en 8-9:a

Har ni några tips till de som skall springa för första gången 2018?

Ta det lugnt i början och skippa rusningen. Tänk på att inte snåla med energi och mat och bekvämlighet. BAMM blir ett minne för livet så det gäller att njuta och inte tänka så mycket på prestationen

Följ dem i sociala medier:

Markus Lindegårdh

Patrik Lindegårdh

bamm