/
SCROLL

EN STORSLAGEN UPPLEVELSE

Ankomstdatum:
Välj antal rum och gäster:

Rum och boendetyper

Anläggningen i Björkliden ligger vackert beläget en bit upp på fjället. Här kan du välja om du vill bo fyrstjärnigt på klassiska Hotell Fjället, i egen stuga i Stugbyn Kåppas i direkt anslutning till skidsystemet eller på anrika Gammelgården Ski Lodge. För den stora familjen, kompisgänget eller företaget rekommenderar vi våra exklusiva timmerstugor på Solhyllan och för en upplevelse utöver det vanliga rekommenderar vi en natt på Låktatjåkko Fjällstation. Låktatjåkko har sedan 1939 varit ett populärt mål för vandrare och skidåkare. Fjällstationen är Sveriges högst belägna på 1228 m.ö.h och ligger spektakulärt beläget i ett pass mellan två fjälltoppar, 9 km från Björkliden.

Se alla Boendetyper Se alla Boendetyper

MAT & DRYCK

I Björkliden värnar vi om den norrländska maten, men vi har varvat det lokala med ett modernt internationellt kök. Här finns restauranger som erbjuder något för alla.
Utforska våra smakupplevelser
Riksgränsen
& Björkliden
image description

Res till Björkliden & Riksgränsen

Via flyg

Via flyg - Med flyg tar man sig från Stockholm till Kiruna på cirka 90 minuter och därefter åker man buss, tåg eller bil vidare till Björkliden. Transfern mellan Kiruna och Björkliden tar också cirka 90 minuter, på så vis tar det inte mer än cirka fyra timmar från Stockholm till Björkliden.

Via tåg

Via tåg - Kliv på tåget på kvällen i Stockholm eller Göteborg och vakna upp i en fantastisk fjällmiljö dagen efter. Du är framme i Björkliden vid lunchtid. SJ trafikerar sträckan och resan mellan Stockholm och Björkliden tar cirka 18 timmar. Från tågstationen i Björkliden är det endast några hundra meter till Hotell Fjället.

Via bil

Via bil - Kör E4 norrut, sväng vänster i Töre och fortsätt sedan på E10 mot Kiruna och Narvik. Du hittar oss precis innan norska gränsen.

BJÖRKLIDEN - EN FJÄLLBY MED KUNGLIG HISTORIA

Få svenska fjällorter har rätt att kalla sig klassiska. Björkliden är definitivt en av dessa få. Hit kom de första turisterna redan när förra seklet var ungt. De kom längs den nyanlagda järnvägen och de var pionjärer i en då nästan helt okänd värld. För oss är detta ett hedersamt kulturarv att förvalta.

Läs mer om vår historia Läs mer om vår historia
Utsikten, säger bara utsikten.. Skidåkningen helt underbar där man kan både köra lite lugnt och ligga på riktigt hårt. Christer K - 31 Januari 2018
Utforska

RIKSGRÄNSEN

BOENDE