/
SCROLL

Rakkaskåtan

Vår mysiga kåta, belägen vid Rakkasliften, endast några hundra meter från hotell Fjället är den perfekta platsen för en privat, avskild middag för familjen, det lilla företaget eller kompisgänget.

PRIVATA MIDDAGAR

Vill ni ha en alldeles egen norrländsk matupplevelse med lokala delikatesser tillagade över elden i en traditionell kåta? Hör av er till oss och boka Rakkaskåtan i höst eller vinter för ert sällskap. Under en privat middag har ni kåtan helt för er själva med en egen kock som tillagar maten åt er. Om intresset finns visar och berättar kocken för er hur maten tillagas, vilka kryddor som används och ger tips och trix för att uppnå en perfekt tillagad norrländsk måltid. Vill ni bara umgås och invänta att måltiden ska serveras är det bara slå sig ner på renfällarna och se på när maten tillagas. Menyförslag skräddarsys efter önskemål.

Antal: Min 6 – Max 8 personer
Pris: Kontakta oss för bokning och pris

Boka här

Norrskensmiddag

Norrsken är något av det finaste man kan se en mörk krispig kväll i norr. Följ med på en tur där ni får chansen att lära er mer om detta naturfenomen, äta en riktigt god middag och förhoppningsvis skåda självaste norrskenet. Norrskensmiddagen är en tur där ni tillsammans med en guide beger er ut till vår kåta för att avnjuta god mat och dryck samtidigt som ni får chansen att uppleva norrsken. Är marken snötäckt tar vi oss till kåtan på snöskor annars går vi till fots. Väl framme gör vi upp eld och avnjuter lokala delikatesser. Får vi kanske lov att fresta med torkat älgkött, rökt renhjärta, renkorv, västerbottenost, tunnbröd, krämig renskavsgryta och creme brulée med hjortron? Detta är bara några av de lokala delikatesserna som ingår i menyn som serveras i vår mysiga kåta. Maten serveras på trätallrikar som ni själva eldar upp efter avslutad middag. Dryck serveras ur genuina träkåsor. Under kvällens gång kommer er guide lära er mer om norrskenets mystik. Hur det kommer sig att vi kan se det här uppe i norr, vad det egentligen är vi ser och några av myterna som funnits genom århundradena. Kvällen är också en möjlighet att fråga er guide alla frågor ni har undrat över om fjällen, naturen och områdets historia. När kvällen lider mot sitt slut och ni är riktigt mätta, varma av eldens sprakande värme och förhoppningsvis sett norrsken är det dags att promenera genom polarnatten hem till ert boende. Antal: 4-8 personer Pris: 1725kr / vuxen, 1350kr / barn
Boka här