/

Om Björkliden

Oavsett om du är en garvad fjällräv eller vill uppleva vildmarken för första gången så har vi något att erbjuda. Sommar som vinter.

Längst upp i nordvästra Sverige, i hjärtat av Sápmi, ligger Björkliden.

Vackert beläget bland mäktiga fjäll och med utsikt över Torneträsk och den ikoniska Cuonjávággi, eller Lapporten. Björkliden som turistmagnet har bokstavligen varit med sedan farmor och farfar var unga.

Vi har en lång och rik historia som givit oss många nyttiga erfarenheter – tillsammans med en vilja och ambition att ständigt utvecklas har vi tagit oss dit vi är idag.

Vi brinner för att visa upp vår vackra fjällvärld och att leverera oförglömliga upplevelser i väglöst land för såväl familjen och konferensgruppen som för den glada amatören eller den erfarne fjällräven.

Det finns mycket som kan sägas om det här området, men vi tror att Björkliden helt enkelt måste upplevas.

Välkomna till fjällen på riktigt!

Lorem Ipsum

BAMM är ett av sommarens stora evenemang i Björkliden.

”Det är svårt när du aldrig vill sova. Här uppe ger dig naturen en uppvisning som du inte vill missa en minut av, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.”

VINTER 

Vår stolthet bland säsongerna som verkligen gör oss speciella på många sätt. Sätt dina sinnen på prov genom att uppleva krispheten av en riktig vintermiljö. Vi finns där vid din sida då du får se saker som norrskenet vars ljus dansar över de oändliga vyerna av frusna berg. 

 

VÅR

Paraden av pisterna. Solen är tillbaka och snön ligger kvar. Våren är definitivt den bästa tiden för all typ av vintersport. Du kan bestämma om du vill spendera dina dagar i vårt utbud av väl preparerade pister eller ge dig ut i de orörda offpistområdena, fyllda med champagnepuder. I slutet av dagen serverar vi dig allt från afterski till lyxigt gastronomiska matupplevelser från hjärtat av vårt arktiska paradis.  

 

SOMMAR

Det är svårt när du aldrig vill sova. Naturen ger dig en uppvisning som du inte vill missa en bråkdel av, 24 timmar om dygnet. Upplev en himmel som aldrig slocknar där midnattssolen lyser, i samspel med fenomenet som kallas ”Ljudet av svenska Lappland”. Det är ljudet av fåglarna som kvittrar och jokkarna som porlar. Allt annat är tyst. Ta chansen att möta den vackra vildmarken i hennes mest harmoniska sinnesstämning.

 

HÖST

En till säsong, en till sprakande färgpalett. Då vår midnattssol så sakteligen förklingar smyger det kalla, melankoliska vädret tillbaka, rensar atmosfären och ger oss de vackraste höstfärgerna av röda och gula toner. Det här är förmodligen den bästa säsongen för vandring. Hösten kombinerar ett enastående landskap med behagliga temperaturer för många utomhusaktiviteter.

EN DESTINATION TVÅ ANLÄGGNINGAR

ETT LIFTKORT FÖR TVÅ ANLÄGGNINGAR

Tillsammans har vi 30 pistade nedfarter, 53 km preparerade längdspår samt oändligt med offpistskidåkning och bergstoppar att ta sig an bortanför liftarna. Våra liftkort ger dig åkning både i Björkliden & Riksgränsen.

GRATIS TRANSFERBUSS

Lapland Resorts transferbuss tar dig mellan Riksgränsen och Björkliden. Passa på att uppleva båda skidorter under din vistelse hos oss. Transferbussen får du åka gratis mot uppvisande av giltigt liftkort.

STORT UTBUD

Familjärt, naturupplevelse, skidåkning i världsklass eller nattklubb?Vi har också 10 restauranger och boende som varierar från budget till lyx. I Björkliden och Riksgränsen finns kort och gott något för alla smaker.