/

Björkliden ligger beläget mellan abiskoalperna i öster, kebnekaisemassiven i söder och Riksgränsenfjällen i väst. Ett område bestående av över 100 bergstoppar och en yta motsvarande halva Österrikes tillgängliga skidområde.

Den optimala skidupplevelsen

Drömt om orörd snö och en upplevelse utöver det vanliga? Då är detta något för dig! Här kan du uppleva heliskiing och alpin friåkning när den är som allra bäst, 200 km norr om Polcirkeln. Inga preparerade nedfarter. Inga liftköer. Bara stora, vidöppna snöfält och majestätiska fjäll. Guiderna väljer terräng och berg efter dina och gruppens färdigheter och fjällvärlden runt Björkliden erbjuder allt från heliskiing för hela familjen till mer avancerade nedfarter.

Guider

I Björkliden och Riksgränsen samarbetar vi med guideföretaget Mountain Guide Travel. Ett företag med hög kompetens och lång historia inom heliski. Att sitta i helikoptern och blicka ner mot olika linjer med orörd snö är en optimal skidupplevelse. Helikoptern är vår lift och bergsguiderna hjälper dig att hitta den bästa snön. Tack vare små grupper får du möjligheten att åka just så fort eller långsamt som du själv vill. I vår Heliski ingår alltid certifierad bergsguide och modern lavinsäkerhetsutrustning. Följ med på skidåkning utöver det vanliga.

Mountain Guide Travel arrangerar dessutom resor, kurser och guidade turer i bergsmiljöer över hela världen. Vi jobbar tillsammans med erfarna bergsguider och vårt mål är alltid att ge dig maximal upplevelse på ett säkert sätt. Alla våra guider är utbildade och examinerade genom UIAGM/IFMGA.

När: mars – maj
Boka: info@mountainguide.se eller ring på +46 70 249 47 00

Boka