/
SCROLL

Höst

Hösten är de sprakande färgernas årstid. Lugnet infinner sig och om du har tur kan du se norrsken på kvällarna. En perfekt årstid att vandra i ett myggfritt fjällen.

Upplev norrsken redan på hösten

Gör dig redo för en nattlig upplevelse där norrskenet, eller den gröna damen som det ibland kallas, bjuder på en dansuppvisning över himlavalvet.

För att maximera dina chanser att uppleva norrskenet är det viktigt att planera ditt besök till rätt tid på året och på en optimal plats. De bästa månaderna för att se norrskenet är vanligtvis från september till mars, när nätterna är långa och mörka i regioner nära polcirkeln. Björkliden, med en minimal ljusförorening, är en idealisk destination för att maximera dina möjligheter att se norrskenet. Det framträder som gardiner eller band av gröna, rosa och lila nyanser som rör sig över himlen. Rörelserna och skenet är dynamiska och kan ändra form, intensitet och färg, vilket skapar en helt unik upplevelse varje gång.

Kom ihåg att norrskenet är ett naturfenomen som vi inte kan garantera att ni kommer få se under er vistelse hos oss. Men med noggrann planering, lite tur och ett öppet sinne har du goda möjligheter att få skåda det förtrollande norrskenet.

Läs mer

Trollsjön i Kärkevagge

En av Sveriges mest omtalade sjöar och en populär vandringsled. Boka in vår transfer till starten och vandra upp genom Kärkevaggen, en dalgång full av majestätiska stenblock, fram till den klarblå sjön längst in i dalgången. Här kan du passa på att fika din medhavda matsäck. Är du modig kan du ta ett bad i den kalla sjön.

Boka aktivitet

Vandra upp till Låktatjåkko

9 kilometer från Björkliden, mitt i ett bergspass, ligger Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkko. Här kan du smaka på den välkända Låktavåfflan eller fika efter en fin dag i fjällen. Vill du lyxa till det finns det möjlighet till övernattning med två-rätters middag och frukost. Upplev något utöver det vanliga!

Läs mer

Björkliden på egen hand

Vill du utforska Björkliden på egen hand? Då har vi tagit fram en karta till dig med information om vandringsleder, badplatser och annat sevärt i Björkliden med omnejd. Väl på plats kan du fråga våra guider om tips i Sportinformationen i Sportshopen.

Läs mer
Utforska vår systerort

Riksgränsen

Boende