/
SCROLL

Sommar

Föreställ dig en sommar under midnattssolen med tystnaden runtomkring. Oändliga vandringsleder såväl korta som långa. Omgivande fjäll och möjlighet till adrenalin. Välkommen till Björkliden sommartid.

Solen som aldrig går ner

Under sommaren i Björkliden kommer du kunna uppleva midnattssolen – en tid då solen aldrig går ner. Kanske att den dippar lite bakom bergen, för att någon minut senare gå upp igen. Ljuset är magiskt, ett slags värmande ljus. Tänk att vid midnatt ha solen som lyser högt på himlen, en helt underbar känsla!

Trollsjön i Kärkevagge

En av Sveriges mest omtalade sjöar och en populär vandringsled. Boka in vår transfer till starten och vandra upp genom Kärkevaggen, en dalgång full av majestätiska stenblock, fram till den klarblå sjön längst in i dalgången. Här kan du passa på att fika din medhavda matsäck. Är du modig kan du ta ett bad i den kalla sjön.

Boka aktivitet

Vandra upp till Låktatjåkko

9 kilometer från Björkliden, mitt i ett bergspass, ligger Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkko. Här kan du smaka på den välkända Låktavåfflan eller fika efter en fin dag i fjällen. Vill du lyxa till det finns det möjlighet till övernattning med två-rätters middag och frukost. Upplev något utöver det vanliga!

Läs mer

Björkliden på egen hand

Vill du utforska Björkliden på egen hand? Då har vi tagit fram en karta till dig med information om vandringsleder, badplatser och annat sevärt i Björkliden med omnejd. Väl på plats kan du fråga våra guider om tips i Sportinformationen i Sportshopen.

Läs mer
Utforska vår systerort

Riksgränsen

Boende