/
SCROLL

Skidåkning i Björkliden

Med Sveriges tredje högsta fallhöjd, mängder av natursnö och Skandinaviens vackraste utsikt är det inte konstigt att Björkliden blivit en så omtyckt vintersportanläggning. Det som dock är mest utmärkande är att vi kan erbjuda utmaningar och upplevelser både för entusiastiska nybörjare och våghalsiga veteraner. Vi uppdaterar aktuella öppettider och liftar dagligen.

Lift, pist & längdspår

  • Öppna liftar0/5
  • Öppna pister0/15
  • Öppna offpistområden0/8
  • Öppet längdspår0/30 km
Björklidens liftsystem
Lift Fallhöjdsmeter
Lappbergsliften 140 meter
Rakkasliften 400 meter
Kåppasliften 1 675 meter
Grytliften 740 meter
Kitteldalsliften 1 120 meter

”Powder snow skiing is not fun. It’s life, fully lived – life lived in a blaze of reality.”

Dolores LaChapelle

Skidåkning för alla

Välj mellan 23 pister som skiftar från grönt till svart eller hitta din egen väg i något av alla off-pist-stråk. Oavsett vad du känner för så hittar du det i anslutning till vårt över 8000 meter långa liftsystem.

Se pistkarta

Statusuppdateringar inför vinter 2024

Vi har jobbat med underhåll och reparationer på samtliga 11 liftar som finns i Riksgränsen och Björkliden. Gamla trotjänare har fått rejäla lyft med ny teknik som ska förbättra effektiviteten och driftsäkerheten i våra skidsystem.” 

Björkliden: 

  • Rakkasliften har även den fått ett lyft i och med ett nytt drivsystem vilket ökar både tillgänglighet, driftsäkerhet samt flexibilitet i liften. Här är största märkbara skillnad ett betydligare ”mjukare” start och stopp
  • En ny pistmaskin (Pisten Billy 600) som möter EU miljökrav Stage V för utsläppskontroll

Riksgränsen: 

  • Vinkelliften har fått ett nytt drivsystem, detta ökar tillgänglighet, driftsäkerhet samt flexibilitet i driften. Största märkbara skillnad är kapacitet på antal care/timme samt hastigheten.

Låktatjåkko:

  • En ny catski/bandvagn som ersätter vår gamla trotjänare som tyvärr tackade för sig i vintras. 

Välj din egen väg

Vill du istället komma bort från pulsen kring liftar, pister och afterski kan du välja mellan allt från längdskidåkning och toppturer till heliskiing.

Se våra aktiviteter
Visste du att skidåkning klassas som friskvård? Jo då, sedan 1 januari 2018 är skidåkning och skidskola godkända som skattefria friskvårdsförmåner. 

SKIDÅKNING SOM FRISKVÅRD

LÄS MER