/
SCROLL

Vinter

Vintern uppe i Björkliden är oftast förknippad med skidåkning. Med all rätt. I februari kommer solen tillbaka och då öppnar vi upp vårt skidsystem. Under vårvintern som vi kallar den kan du räkna med snö och skidglädje. Kom och upplev vintern med oss!

Skidåkning

Med Sveriges tredje högsta fallhöjd, mängder av natursnö och Skandinaviens vackraste utsikt är det inte konstigt att Björkliden är en omtyckt skidort. Det som dock är mest utmärkande är att vi kan erbjuda utmaningar och upplevelser både för entusiastiska nybörjare och våghalsiga veteraner.

I Björkliden hittar du en mängd pister i olika svårighetsgrader. Här har du både barnbackar och snälla nybörjarbackar till svarta pister för den mer avancerade åkaren.

 

Läs mer om skidåkning

Besök Sveriges högst belägna fjällstation – Låktatjåkko

9 kilometer från Björkliden mitt emellan två fjälltoppar i väglöst land ligger Låktatjåkko fjällstation, som även kan stoltsera med att vara Sveriges högst belägna fjällstation och bar på 1228 meter över havet. Här ligger restaurangen du inte trodde fanns.

Låktatjåkko är en perfekt dagstur från Björkliden. Ta turskidorna eller topptursskidorna upp för att testa den mytomspunna ”låktavåfflan” eller en god lunch.

Vill ni ha en riktig höjdarupplevelse rekommenderar vi att ni stannar över natten på fjällstationen. Då ingår vår tvårättersmiddag, tillagad på dagens råvaror och smaksatt med lokala ingredienser från Sápmi. Morgonen efter avnjuter ni vår frukostbuffé i restaurangen eller utomhus i solskenet. Boka en natt på Låktatjåkko fjällstation här

Vi har även en bandvagn upp till Låktatjåkko fjällstation med avgångar varje dag. Läs mer och boka här.

Våra vänner på Outback Abisko arrangerar skoterturer upp till Låktatjåkko under hela vintersäsongen. Testa att köra skoter på fjället och avnjut en våffla. Läs mer här.

Låktatjåkko fjällstation har öppet 23 februari till 12 maj under vintersäsongen 2024.

Läs mer
Utforska

RIKSGRÄNSEN

Boende