/
SCROLL

Upplev norrsken i Björkliden

Upplev norrsken i Björkliden. Området runt Björkliden är faktiskt känt som en av de främsta destinationerna på jorden för att beskåda detta naturfenomen. Med ytterst lite ljusföroreningar och ofta klar himmel är förhållandena här idealiska för att få se norrskenet.

Norrsken

Gör dig redo för en nattlig upplevelse där norrskenet, eller den gröna damen som det ibland kallas, bjuder på en dansuppvisning över himlavalvet.

För att maximera dina chanser att uppleva norrskenet är det viktigt att planera ditt besök till rätt tid på året och på en optimal plats. De bästa månaderna för att se norrskenet är vanligtvis från september till mars, när nätterna är långa och mörka i regioner nära polcirkeln. Björkliden, med en minimal ljusförorening, är en idealisk destination för att maximera dina möjligheter att se norrskenet. Det framträder som gardiner eller band av gröna, rosa och lila nyanser som rör sig över himlen. Rörelserna och skenet är dynamiska och kan ändra form, intensitet och färg, vilket skapar en helt unik upplevelse varje gång.

Kom ihåg att norrskenet är ett naturfenomen som vi inte kan garantera att ni kommer få se under er vistelse hos oss. Men med noggrann planering, lite tur och ett öppet sinne har du goda möjligheter att få skåda det förtrollande norrskenet.

Restauranger och gastronomiska upplevelser

I Björkliden hittar du restauranger som serverar alla måltider. Vi satsar på bra mat gjord på lokala råvaror på ett traditionellt, men modernt vis. Är ni ett större sällskap kan ni även hyra en egen kock för en kväll i Rakkaskåtan.

Boendealternativ

I Björkliden ligger våra boenden högt upp på berget för den bästa utsikten. Här finns möjligheter att bo på vårt klassiska fyrstjärniga Hotell Fjället eller i en stuga i Kåppas stugby intill skidområdet. För den stora familjen, vänner eller företaget rekommenderar vi våra exklusiva timmerstugor på Solhylla.

Utforska

RIKSGRÄNSEN

Boende