/
SCROLL

Våra säsonger

Årstiderna skiftar, vilket gör att platsen kommer att vara speciell varje gång du besöker den. Vintern med sitt vita snötäcke som bäddar in fjällen, sommaren med sin midnattssol, hösten med färgsprakande skiftningar och polarnatten med sitt norrsken. Oavsett tid på året som du besöker Björkliden erbjuds en unik och minnesvärd upplevelse.

Norrsken

Visste du att området runt Björkliden faktiskt är känt som en av de främsta destinationerna på jorden för att beskåda norrsken?  Kom till oss och upplev norrskenet.

Vi erbjuder gastronomiska upplevelser under vår norrskenssäsong i både Restaurang Lapporten, men också i Rakkaskåtan. Passa på att boka en av våra norrskensaktiviteter, såsom snöskor under natthimlen, en skotertur eller lär dig fota norrsken.

Låt dig förtrollas av detta naturfenomen.

Mer om norrsken

Vinter

Under vintern uppnår vår anläggning sin fulla potential när skidliftarna är igång. Här finns det skidåkning för såväl den entusiastiske nybörjaren som den våghalsige veteranen. Barnen kan antingen gå i skidskola, påbörja sin skidkarriär i de enklare backarna, avancera i skidsystemet med både skogsåkning och piståkning eller hänga med Fjälle.

Är du inte så mycket för alpin skidåkning finns det även en mängd vinterleder att ta turskidorna på. Vi har även preppade längdspår.

Du kan även ta skidturen eller bandvagnen upp till Låktatjåkko Fjällstation. Där går det att övernatta och avnjuta middag och frukost.

Mer om vinter

Sommar

Under sommaren går solen aldrig ner. Istället kan du njuta av midnattssolen hela natten. Kanske ta en golfrunda eller en midnattsvandring under midnattssolen?

Är du en aktiv person har Björkliden mycket att erbjuda under sommaren. Mountainbike, springa i fjällen, grottkrypning eller vandring. Möjligheterna är många. Vill du istället njuta av lugnet kan du passa på att besöka något av våra närliggande vattenfall.

Låktatjåkko Fjällstation som ligger 9 km från Björkliden är väl värd ett besök. Vandra upp och njut av fjällets vyer, en bastu och middag.

Vi rekommenderar också en vandring upp till Trollsjön. Passa på att boka vårt paket med transfer till turens början. Välkomna till midnattssolens land!

Mer om sommar

Höst

Hösten är en fantastisk säsong i Björkliden. Landskapet skiftar färg till exploderande orange, rött och gult. Luften är krispig och det infinner sig ett lugn på fjället. Dessutom kan du faktiskt se norrsken redan nu. Under hösten är det mindre människor här uppe, så du får kanske en känsla av att ha fjället för dig själv.

Passa på att vandra, cykla eller norrskensspana under ditt höstbesök.

Mer om höst

Restauranger och gastronomiska upplevelser

I Björkliden hittar du restauranger som serverar alla måltider. Vi satsar på bra mat gjord på lokala råvaror på ett traditionellt, men modernt vis. Är ni ett större sällskap kan ni även hyra en egen kock för en kväll i Rakkaskåtan.

Utforska

RIKSGRÄNSEN

Boende