/

SAUCONYBAMM 11-12 Aug 2023

Saucony BAMM (Björkliden Arctic Mountain Marathon) är en årligen återkommande tvådagars fjällorientering för tvåmannalag med övernattning på fjället.
Boka här

SE SPLITTIDER MELLAN KONTROLLERNA

Se splittider mellan kontrollerna. Vem var snabbast upp på toppen och hur gick det sen. Svaret finns i nedan länkar. Eftersom tidtagningen ströks på kontroll 2 i klass 70 etapp 1 ser man tiden från start till kontroll 1 som totaltid i rutan för kontroll 2. Vidare syns övergångsstämplingarna som en sträcka, därför blir det en förskjutning efter den sträckan om man jämför med kartans sträckor.

SE BILDER + FILMER FRÅN ÅRETS TÄVLING

Vill du följa äventyret eller ladda ner en bild eller en film från tävlingen? I nedan länk finns massor av fina bilder från årets tävling. Tagga gärna #SauconyBamm2022
BILDER + FILMER

KÖP SAUCONYBAMM T-SHIRT

Snyggast på fjället eller ett fint minne? Som deltagare i SauconyBamm 2022 kan du köpa och beställa våra fina SauconyBAMM T-shirts i förväg för att säkerställa att de inte tar slut. Hämta ut dem i vår sportshop. Otroligt fina t-shirts i ett härligt material – beställ redan idag!
BESTÄLL T-SHIRT

RES TILL SAUCONYBAMM

Res smidigt och enkelt till tävlingen. VY kör sträckan Stockholm C – Riksgränsen. Kliv av direkt i Riksgränsen. Väljer du att flyga eller resa på annat sätt till Kiruna kan du boka vår transfer och spara din energi. Vi hämtar upp dig från Kiruna flygplats eller Kiruna Folketshus (Kiruna C).

KÖP PRESENTKORT TILL SAUCONTBAMM 2023

Ge bort en upplevelse och ett oförglömligt minne till någon du tycker om. Köp vårt presentkort redan idag.

KÖP HÄR

Tävlingen

Välj bland klasserna 30, 50 och 70 med orientering över två dagar med övernattning på fjället eller prova den kortare klassen BAMM 10

Deltagarna som tävlar i klass 50 och 70 bär själva med sig all utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället. Undantaget är BAMM 30 där arrangören transporterar tält och sovsäckar till nattlägret. Deltagare i BAMM 30 får alltså en något lättare ryggsäck att springa med. BAMM 10 är en endagarstävling där man springer med karta efter snitslad bana och under en dag. Start och mål i Riksgränsen. Även för BAMM 10 finns obligatorisk utrustning.

På fredagsmorgonen innan start får lagen kartor och banor (30, 50 och 70) och kan börja planera sina vägval. Därefter är det gemensam start för alla. Efter att kontrollpunkterna är tagna anländer lagen till nattlägret där alla övernattar i ett stort tältläger.

Dag 2 sker starten med jaktstart för de bästa lagen, ledande lag startar först och därefter startar efterföljande lag enligt resultaten från dag 1. Lag mer än en timme efter startar gemensamt innan jaktstarten. Målgång sker i Riksgränsen där dusch, bastu och mingel väntar. På kvällen väntar prisutdelning och middag.

Underlördagen startar även deltagarna i BAMM 10 med samma målgång som övriga klasser.

SE VILKEN KLASS SOM ÄR LÄMPLIG FÖR MIG