Dela Detta

Vandring

Vandring

Vandring

Fjällvärlden är en föränderlig plats som uppträder i många skepnader. Sommaren och hösten är två exempel. En period då vandring i olika former bjuder på fantastiska naturupplevelser.

Vandring

Fjällvärlden är en föränderlig plats som uppträder i många skepnader. Sommaren och hösten är två exempel. En period då vandring i olika former bjuder på fantastiska naturupplevelser.

Aktivitet
Vandring

Vandring i Swedish Lapland med guide

Vi går en fin och lugn vandring i området kring Björkliden. Är en aktivitet för hela familjen eller kompisgänget. Alla kommer ha roligt och lära sig nya kunskaper. Under vår vandring kommer vår guide lära dig om vår natur. Vi ger dig kunskaper om vår flora och fauna och om vår spännande historia med allt ifrån Rallare till Andra världskriget. I slutet av turen stannar vi vid en kåta där vi intar en god fika och vilar våra ben. Kom och lär dig ny kunskap med oss.

Mötesplats: Aktivitetskontoret

När: 18 juni – 20 september, måndag & onsdag kl. 9.00 – 12.00

Pris: 650 kr per vuxen, 199 kr 5-16 år, gratis för barn upp till 5 år

Deltagare: Max 8 personer

Vandring på Nuolja med guide

ventyret börjar direkt. Vi tar oss till Abisko och med hjälp av linbanan tar vi oss högt upp på Nuolja. Resan är tyst och fridfull och med fjällen och Lapporten som panorama. Vi kommer fram till Aurora Sky Station. Där börjar vår vandring. Vi går mot Nuoljas topp där vi tar en kort paus och blickar ut över Torneträsk och Björkliden Fjällby. Vi fortsätter på andra sidan fjället och går en underbar vandring med Torneträsk under våra fötter. Vi kommer ner till den historiska Rallarleden och går de sista hundrameterna tillbaka till Hotellet Fjället. En fantastiskt äventyr och ett minne för livet.

Mötesplats: Aktivitetskontoret

När: 18 juni – 20 september, tisdag kl. 9.00 – 12.00

Pris: 1 250 kr per vuxen inkl. transfer och guide. 950 kr 5-16 år.

Deltagare: Max 8 personer

Privat vandringsguide

För dig som vill skapa dina egna äventyr och nå dina drömmars mål. Hyr en en egen guide och ta dig till platser du knappt trodde var möjligt. Som grupp kan man självklart komma med turförslag men det är guiden som  tar avgörande beslut beroende på väder och nivå. Nivån på tur bestäms av gruppens fysiska form och ambitioner. Med en mindre grupp blir vi mer flexibla och har flera toppar att välja mellan. Området från Riksgränsen till Narvik rymmer hundratals toppar och fantastiska dalar. Med en privat guide får ni en större möjlighet att påverka er dag. Turens längd varierar men vi är borta ca 4-7 timmar/dag

Säkerhet är viktigt och vi kommer ta stor hänsyn till rådande väder och vindförhållanden.

Förverkliga dina drömmar och var med om ett fantastiskt äventyr. Boka din privata vandringsguide redan idag!

Mötesplats: Aktivitetskontoret

När: 18 juni – 20 september, på förfrågan

Pris: 4 500 kr per dag

Deltagare: Max 6 personer

Vandring till Trollsjön med guide

Följ med på en guidadtr till mäktiga Kärkevagge, en av de mest mystiska och vackraste platser de svenska fjällen kan erbjuda! Denna dal är ett unikt område känt för sina storslagna stenformationer som formades av den senaste istiden.

Vi samlas i sportinformationen och pratar igenom dagen. Vi åker gemensamt bort till Låkta anhalt där vår vandring börjar. Där börjar vårt gemensamma äventyr. Vi förser dig med all nödvändig info för att du ska få en säker vandring. Vi går själv längs den markerade leden och längst in i dalen ligger Rissajaure, även känd som Trollsjön, som är en av Sveriges siktklaraste sjöar. Under turen berättar vi om området och svarar på eventuellt frågor. Vi ger dig ett äventyr att minnas reste av livet!

Mötesplats: Aktivitetskontoret

När: 18 juni – 20 september, måndag & fredag kl. 9.00-16.30

Pris: 995 kr per vuxen. 800 kr under 16 år.

Deltagare: Max 8 personer

Information: Vandringen är 12 km. Rekommenderad ålder är minst 10 år. Medtag matsäck.

Vandring till Trollsjön utan guide

Följ med på en dagstur till mäktiga Kärkevagge, en av de mest mystiska och vackraste platser de svenska fjällen kan erbjuda! Denna dal är ett unikt område känt för sina storslagna stenformationer som formades av den senaste istiden.

Vi ger den skjuts till vandringens början. Där börjar ditt eget lilla äventyr. Vi förser dig med all nödvändig info för att du ska få en säker vandring. Vi tillhandahåller en karta som ger dig stöd och vägledning under turen. Du går själv längs den markerade leden och längst in i dalen ligger Rissajaure, även känd som Trollsjön, som är en av Sveriges siktklaraste sjöar. Oavsett om du gått hela vägen fram eller avnjutit din matsäck halvvägs in i dalen hämtar vi upp dig efter avslutad vandring vid avlämningsplatsen vid väg E10.

Mötesplats: Aktivitetskontoret

När: 18 juni – 20 september, tisdag & fredag kl. 9.00-16.30

Pris: 250 kr per person

Information: Vandringen är 12 km. Rekommenderad ålder är minst 10 år. Medtag matsäck.